Monica, mijn vader

17

Artikelen 1 Lijsten 2

De vader van Maaike Sips ging in 2012 met pensioen en nam meteen afscheid van zijn bestaan als man. Opeens was daar Monica. Monica had haast, ze was als de dood dat ze als man haar graf in moest. Maaike kreeg geen kans om afscheid te nemen van de man die ze veertig jaar als haar vader had gekend en bleef zitten met veel vragen. Waarom was Monica pas zo laat uit de kast gekomen? Hoe had ze het volgehouden om bijna zeventig jaar een mannenrol te spelen?

In Monica, mijn vader duikt Maaike Sips in het verleden van haar vader om die nieuwe vrouw in haar leven met terugwerkende kracht een geschiedenis te geven. Ze ontdekt dat haar verhaal parallel loopt aan de ontwikkeling van het taboe op transseksualiteit, dat nog maar net doorbroken wordt. Goudeerlijk, met oprechte verwondering en een buitengewoon goed oog voor detail beschrijft ze de worstelingen die haar vader heeft moeten doorstaan.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
15 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789057597350 , 9789057597596


Artikelen over Monica, mijn vader

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Dick Van der Veen Hebban Recensent

Mijn vader heet Monica en loopt op pumps

door Dick Van der Veen op 03-12-2015

De nadagen zijn voor Cees Sips de gelukkigste. Zeventig jaar na zijn geboorte stapt hij uit het verkeerde lijf om als Monica de durende onvrede over zijn bestaan van zich af te schudden. Dochter Maaike Sips schrijft er een indrukwekkend boek over: Monica, mijn vader. Het is niet niks, het besef dat wanneer de genderdysforie 50 jaar eerder voet aan de grond had gekregen, zij en haar zus nooit...


Lezersrecensies (1)

Bewondering

door: Jacquelien 1 like
Zojuist het boek van Maaike Sips gelezen. Wat een bijzonder en moedig verhaal. Geboren in een tijd waarin transgender nog een vrijwel onbekend woord was. De zoektocht naar een eigen identiteit, weten dat je iemand anders bent dan je lichaam doet vermoeden. Wat ben ik blij voor Monica dat het na al...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic