Moord op school

8

Artikelen 1 Spots 2

De vrouw van de conciërge vindt een lijk op de vloer in lokaal A van de avondschool: bont en blauw geslagen, verkracht, geschopt, afgeslacht. Op het bord staan obscene tekeningen. In lokaal A kregen moeilijke jongens les van juffrouw Matilde Crescenzaghi. Zij hebben niets gedaan, zeggen ze.
Het onderzoek naar de moord wordt uitgevoerd door inspecteur Duca Lamberti. Echt ruim van geest is deze inspecteur niet. Vrouwen zijn hysterisch, homoseksuelen van de verkeerde kant - geen twijfel mogelijk, en parkeerverboden zijn beneden zijn waardigheid. Ook is bekend dat zijn handen nogal los zitten; zijn chef waarschuwt hem herhaaldelijk. Anderzijds is hij buitengewoon inventief en vasthoudend. Hij slaagt erin de toedracht van de moord te achterhalen en de zaak op geheel eigen wijze op te lossen.

Verschenen in
Serie
Duca Lamberti (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
15 oktober 2014
Uitgeverij
Serena Libri
ISBN
9789076270814


Artikelen over Moord op school

  Meer artikelen


Door lezers

Thriller Club / De Thriller Club bezoekt Italië
15 april 2018 20 reacties
Met mijn neus in de boeken / Wat las ik deze maand? 03/2018
31 maart 2018 62 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Na 45 jaar voor het eerst in vertaling

door Anne Terwisscha op 14-11-2014

Milaan, 1967. In een klaslokaal wordt het verkrachte en afschuwelijk toegetakelde lichaam van een schooljuf gevonden. Verdachten: een klas van 11 jongens aan wie ze die avond lesgaf. De jongens komen uit de onderkant van de maatschappij, met o.a. prostituees en alcoholisten als ouders en zelf hebben ze ook het nodige op hun kerfstok. Het ondervragen van de elf jongens leidt tot niets. Niemand...


Lezersrecensies (1)

Kijk, zo kan het ook

door: János Újházi 1 like
Kijk, zo kan het ook, in 260 blz. een boeiend verhaal met veel diepgang opschrijven. Op een school wordt een lerares op een gruwelijke wijze door elf tienerleerlingen vermoord. Maar allen zwijgen en geven elkaar de schuld. Duca Lamberti (vreemd, hoe komt een medicus die 3 jaar heeft gezeten bij de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic