Palimpsest

,

8

Artikelen 1 Gespot 1 Spots 1

''Een geheim manuscript legt de schokkende waarheid bloot over de islam''
Filiz Kara, een Leidse wetenschapster, komt in het bezit van een zeer oud manuscript. Bij onderzoek van het manuscript komen er bladzijden van een oer-Koran tevoorschijn. Hieruit blijkt dat de Koran tot op de dag van vandaag helemaal verkeerd is vertaald. De consequenties zijn dramatisch: wat als extremisten die aanslagen plegen zich realiseren dat er iets heel anders op hen wacht in het paradijs dan 72 maagden?
Filiz kan haast niet geloven wat ze in deze oer-Koran gelezen heeft. Ze realiseert zich hoe gevaarlijk het is om haar ontdekkingen wereldkundig te maken. Dit wordt nog versterkt wanneer Filiz wordt benaderd door een team internationale wetenschappers die nog meer bewijzen hebben die de fundamenten van de Koran ontkrachten. Ze staat voor een enorm dilemma: hoe ver ga je voor een waarheid die meer dan een miljard mensen raakt? Kunnen deze vondsten helpen het extremisme te bestrijden? Of zal de bekendmaking van deze wetenschappelijke ontdekkingen leiden tot ongekende terreur?
Jack van Weimar werkt al meer dan dertig jaar op het snijvlak van politiek, diplomatie en veiligheid. Hij heeft jaren in islamitische landen gewoond en vele landen in het Midden Oosten bezocht . Door zijn werk, ervaring en zijn interesse in religie en geschiedenis heeft hij een grote achtergrondkennis. Vanwege de gevoeligheid van het onderwerp en zijn huidige functie in het centrum van de macht, kan hij niet anders dan dit boek onder een pseudoniem publiceren.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
310
Laatste editie
09 mei 2018
Uitgeverij
Gabriel Publicaties
ISBN
9789492179937 , 9789090309293 , 9789082861402


Artikelen over Palimpsest

Gastcolumn door Jack van Weimar
29 juni 2018 1 reactie
  Meer artikelen


Door lezers

Thriller Club / Thrillers april 2018
01 april 2018 10 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00 Bestel het ebook bij Libris voor 10,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 10,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Dood voor 72 witte druiven

door: Martine77 1 like
Toen ik dit boek begon te lezen, had ik al kennis van het feit dat er wel fouten in de Koran konden staan. Nu, ik wilde vooral een goed verhaal lezen en dat heb ik ook gekregen. Ik vond het vooral fijn dat de theorie die de inspiratie voor het boek was, achteraan verder werd toegelicht, waardoor...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic