Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Rijke mensen sterven niet

Al sinds 2009 komt Anneke Verbraeken in Rwanda en Congo, voormalige kolonies van België en twee van de meest getroebleerde landen ter wereld. Ze schrijft kritisch over corruptie, verkiezingen, de gewelddadige rol van grondstoffen, dictators en rebellen, maar ook met humor en zelfspot over de alledaagse ongemakken van een journalist in Afrika. Ze ontmoet er bijzondere mensen. Twee ervan spelen in dit boek een hoofdrol. Rwandees oppositieleidster Victoire Ingabire en Congolees mensenrechtenactivist Sylvestre Bwira. De puntige pen van Verbraeken en haar omgang met mensenrechtenactivisten en kritische politici, leiden ertoe dat ze in Congo wordt gearresteerd en door Rwanda wordt uitgeroepen tot ‘vijand van het Rwandese volk’.
Haar portret van het piepkleine, strak gereguleerde Rwanda en het enorme, chaotische Congo is meeslepend en maakt een donker oorlogsgebied toegankelijk.
Toon details

Recensies (10)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Rijke mensen sterven niet het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Rijke mensen sterven niet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.