Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Rijke mensen sterven niet
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 8 4 3 3 0 2 0 1 0

Rijke mensen sterven niet

11

Gelezen 12 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 9 Favoriet 2 Recensies 10
Non-fictie Spots 1   Topics 0
Al sinds 2009 komt Anneke Verbraeken in Rwanda en Congo, voormalige kolonies van België en twee van de meest getroebleerde landen ter wereld. Ze schrijft kritisch over corruptie, verkiezingen, de gewelddadige rol van grondstoffen, dictators en rebellen, maar ook met humor en zelfspot over de alledaagse ongemakken van een journalist in Afrika. Ze ontmoet er bijzondere mensen. Twee ervan spelen in dit boek een hoofdrol. Rwandees oppositieleidster Victoire Ingabire en Congolees mensenrechtenactivist Sylvestre Bwira. De puntige pen van Verbraeken en haar omgang met mensenrechtenactivisten en kritische politici, leiden ertoe dat ze in Congo wordt gearresteerd en door Rwanda wordt uitgeroepen tot ‘vijand van het Rwandese volk’.
Haar portret van het piepkleine, strak gereguleerde Rwanda en het enorme, chaotische Congo is meeslepend en maakt een donker oorlogsgebied toegankelijk.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Sociale geografie algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
01 juni 2017
Laatste editie
19 juni 2017
ISBN
9789045034430 , 9789045034447


Boekinformatie wijzigen


Recensies (10)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Rijke mensen sterven niet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken