Schaduwland

7

Artikelen 1

Schaduwland van Johanne A. van Archem, over het Suriname van 1853.

Elise van Heeswijk komt uit een gefortuneerd gezin. Toch komen zij en haar moeder er bekaaid af wanneer Elises vader overlijdt. Moeder Caroline probeert Elise zo snel mogelijk uit te huwelijken aan een Surinaamse planter. Dan kan het landhuis dat Elise zou erven verkocht worden en is er toch wat vrij besteedbaar geld. Elise vertrekt naar Suriname en moet ineens veel sneller volwassen worden dan haar lief is.

De historische romans van Johanne A. van Archem spelen zich doorgaans af in en om Twente, maar voor Schaduwland duikt zij in het slavernijverleden. Haar roman geeft een onthutsend waarheidsgetrouw beeld van de rangen, standen en gebruiken in het negentiende-eeuwse Suriname.

Verschenen in
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
02 december 2014
Uitgeverij
Omniboek
ISBN
9789401903448 , 9789401903455 , 9789401905824 , 9789036433983


Artikelen over Schaduwland

  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €30,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €6,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Kamila Straatsburg Hebban Recensent

Een jonge vrouw. Een verstandshuwelijk. Een ver land.

door Kamila Straatsburg op 19-01-2015

De vader van Elise van Heeswijk, een welgestelde koopman uit Amsterdam, overlijdt onverwachts en laat zijn weduwe en dochter minder goed verzorgd achter dan verwacht. Het is Anno Domini 1862, vrouwenemancipatie is een nog onbekend woord en vrouwenrechten ook. Een vrouw is volledig afhankelijk van haar echtgenoot en een huwelijk met een gefortuneerd kandidaat is een overlevingsnoodzaak.

Het...


Lezersrecensies (1)

Huwelijk op afstand

door: Jose Vriens 1 like
Elise, een jonge vrouw uit een gegoede familie, wordt na het overlijden van haar vader gedwongen te trouwen met een man die ze niet kent. Het is 1862, een tijd dat uithuwelijken heel normaal was om geld bij geld te houden en adel bij adel. Omdat haar moeder van haar dochter af wil, stuurt zij aan...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic