Tijdperk Willem Holleeder

,

16

Spots 1

TIJDPERK WILLEM HOLLEEDER
VAN HEINEKEN-ONTVOERING TOT NU IN WOORD EN BEELD

Hoewel hij opgroeide in een normaal gezin, belandt Willem Holleeder al vroeg in zijn leven in het criminele milieu. Samen met zijn maatjes Cor van Hout, Frans Meijer en Jan Boellaard, maakt hij bliksemsnel carrière in de onderwereld.

Met grof geweld rooft de bende een vermogen bijeen, dat deels wordt ‘belegd’ in het voorbereiden van een nieuw project: de ontvoering van Alfred Heineken en zijn chauffeur.

Het schokkende misdrijf is de opmaat voor Holleeders verdere opmars in de wereld van de georganiseerde misdaad. Na zijn detentie raakt hij in contact met andere grote spelers van de poldermaffia, zoals John Mieremet, Sam Klepper, Willem Endstra, Mink Kok en de beruchte Joegoslavische moordmachine Jotcha Josic.

De intriges in de onderwereld leiden tot een golf van geweld die zijn weerga niet kent in de Nederlandse misdaad. Topcriminelen worden open en bloot op straat geliquideerd, vaak voor de ogen van vrouw en kinderen. De politie lijkt machteloos tegen de bloedige tactieken van de hitmen, tot in 2006 het tij keert.

Dankzij nauwe samenwerking tussen de nationale recherche en de Amsterdamse politie zijn er voor het eerst successen. Een aantal liquidaties wordt opgelost, meerdere huurmoordenaars verdwijnen achter de tralies en Willem Holleeder hoort negen jaar gevangenisstraf tegen zich uitspreken.

In dit boek leest u voor het eerst het complete verhaal van een kwart eeuw georganiseerde misdaad in Nederland. Zijn politie en justitie er eindelijk in geslaagd Holleeder ten val te brengen of is zijn tijdperk nog lang niet voorbij?

Telegraaf-journalist John van den Heuvel (45) volgt de criminele carrière van Willem Holleeder al sinds de jaren tachtig.

Telegraaf-journalist Bert Huisjes (39) beschrijft en analyseert al jaren de ontwikkelingen in de Nederlandse onderwereld.

Verschenen in
Genre
True crime
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
28 mei 2015
Uitgeverij
House of Knowledge
ISBN
9789085107972 , 9789085103967 , 9789048826285 , 9789048826292 , ...


Door lezers

Niceprice Boeken / True Crime
15 mei 2015
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic