Waarom stinkt een stinkdier?

1

Artikelen 1 Lijsten 1

Dankzij de jongensvragen ontdek je wat er in een komeet zit. Je komt erachter hoe blinde mensen de wereld zien. En waarom je beter niet kunt verdwijnen in een zwart gat. Natuurlijk krijg je ook antwoord op een vraag die we in 2018 allemaal gaan stellen, jongen of meisje, jong of oud: kun je uitrekenen wat de kans is dat Nederland wereldkampioen voetbal wordt? Lees snel de Top 25 van de jongens.

Vergeet daarna niet het boek om te draaien en verder te bladeren bij de meiden. Hun vragen waren lang zo gek nog niet. Wat dacht je van: hoe is internet ontstaan? Wat is het ongezondste eten? En worden dieren ook gepest door hun soortgenoten? Wie hebben de battle gewonnen: de jongens of de meiden? Wat is de allerbeste vraag? Om dát te ontdekken blader je gauw naar het midden van dit boek! Dankzij de meidenvragen ontdek je waarom de een wel spruitjes lust en de ander niet. Je komt erachter waarom mensen verliefd worden. En of je kunt overleven op andere planeten. Lees snel de Top 25 van de meiden.

Vergeet daarna niet het boek om te draaien en verder te bladeren bij de jongens. Ze hebben de vragenbattle niet gewonnen, maar hun vragen zijn zeker niet slecht. Wat dacht je van: hoe ontstaat jeuk? Bestaan er meer jongens of meisjes op de wereld? En waarom blijven beestjes wel plakken aan het web van een spin, maar een spin zelf niet?

Wie hebben de battle gewonnen: de jongens of de meiden? Wat is de allerbeste vraag? Om dát te ontdekken blader je gauw naar het midden van dit boek!

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Jeugd & Kind (non-fictie)
Laatste editie
03 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.
ISBN
9789021016597


Artikelen over Waarom stinkt een stinkdier?

Trend: informatieve boeken voor kids
12 oktober 2015 1 like
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Katy Hurkmans Hebban Recensent

Informatief omkeerboek

door Katy Hurkmans op 21-07-2017

Omdat kinderen absolute kampioenen zijn in het bedenken van originele vragen, lanceerde auteur Sander Koenen in aanloop naar de Kinderboekenweek 2015 de Nationale Vragenbattle tussen Nederlandse jongens en meisjes. Kinderen uit het hele land konden via een speciale website hun wetenschappelijke vraag insturen. Een jury selecteerde vervolgens de 25 beste vragen van de jongens en de 25 beste vragen...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic