Wael

Wael

2
Rank 7937 Gelezen 3 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Het is 2011. Wael is 19. Hij is student Economie aan de universiteit van Homs. Hij heeft een appartement. Een baan. Een vriendin. Hij is opgevoed met het idee dat je altijd voor jezelf moet kunnen zorgen en dat je nooit moet opgeven. Op een terrasje in de zon, kletsend met zijn vriendin, weet hij dat het leven hem goedgezind is. Hij gaat met haar trouwen, geen twijfel mogelijk. 

Het is 2018. Wael is 27. Hij is student ICT aan de universiteit van Amsterdam. Hij heeft een vluchtelingenstatus. Een stageplek. Een eigen stichting. Hij weet dat je altijd voor jezelf moet zorgen en nooit moet opgeven. Hij is een bokser, veerkrachtig, positief. Alleen, zonder zijn vriendin. En zonder familie. Hij werkt aan de toekomst, maar in dromen durft hij niet meer te geloven. 

Suzanna Jansen luisterde naar Wael en tekende zijn levensverhaal op: het aangrijpende relaas van een gewone jongen, die door een oorlog zijn normale leven stukje bij beetje ziet afbrokkelen. Tot hem geen andere keuze rest dan op een smokkelaarsschip te stappen, de Middellandse Zee over. 

Suzanna Jansen: ‘Dit is een belangrijk verhaal. Het zou iedereen kunnen overkomen als er een oorlog uitbreekt. Ik ben blij dat Wael mij zijn vertrouwen heeft gegeven. Voor ons is dit een verhaal, voor hem zijn leven. Ik heb bewondering voor zijn optimisme en zijn levenslust.’

Suzanna Jansen is auteur van de bestseller Het pauperparadijs (63ste druk). Haar laatste boek Ondanks de zwaartekracht haalde de shortlist van de BookSpot Literatuurprijs 2018.
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
21 februari 2019
ISBN
9789460039874 , 9789460039881
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie