Advertentie
Funk, Mirna - Winternabijheid 150 DPI
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 4 3 1 2 0 1 0
Volkskrant:

Winternabijheid

7

Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 3 Lijsten 1   Topics 0

Lola's grootouders, bij wie ze grotendeels opgroeit wegens scheidingsperikelen van haar vader en moeder, overleefden de holocaust. Maar Lola wordt wel verondersteld kalm te blijven wanneer er antisemitische grappen worden gemaakt en vrienden een foto van haar met Hitlersnorretje online zetten. Geintje. Maar zo komt het Lola niet over en ze laat het op een kort geding aankomen.
Om wat afstand te creëren tot deze gebeurtenis vertrekt ze - ze woont in Berlijn - in de zomer van 2014 naar Tel Aviv. In Israël breekt in alle hevigheid de Gaza-oorlog uit. Vol woede, esprit en ondanks alles ongebreideld enthousiasme gaat Lola op zoek naar de manier van leven die bij haar hoort.
Lola vertegenwoordigt de stem van een jonge Joodse generatie en ze vertelt over het leven tussen Berlijn en Tel Aviv, tussen feesten en de oorlog in Gaza. Een intens emotionele, contemporaine roman vol tegenstrijdigheden, angsten en vreugde en tegelijk een zeer actueel en politiek boek.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Meridiaan
Eerste editie
25 februari 2016
Laatste editie
25 februari 2016
ISBN
9789048828920 , 9789048828937 , 9789025448158


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Onevenwichtige zoektocht naar een Duits-Joodse identiteit

door: Susanne 1 like

“Lola pakte een zwart kajalpotlood uit haar leren tas, boog over de wasbak zodat ze zichzelf in de spiegel beter kon zien, zette het potlood op haar bovenlip en maakte het filtrum helemaal zwart. Op die manier ontstond er een rechthoekje van anderhalve centimeter hoog en één centimeter breed, dat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Winternabijheid

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken