Je had opgegevenDeel de boekentipper

Jouw boekentip

Beste Goebbi,

De Hebban Boekentipper gaat je een spannend boek tippen.
Ik wil je graag als tip een topthriller aanbevelen:"Leven of dood" van Michael Robotham. Ik zag op je boekenplank dat je zijn thriller "De afrekening" hebt gelezen, wel, mijn tip zal je nog beter vinden wellicht.

Drie hoofdpersonages die zorgen voor een explosief verhaal. Verder vertel ik niets over de inhoud van het boek. Stap er blanco in, dit is mijn extra tip.

"Leven of dood" is een kanjer: heel duidelijke en krachtige personages, meer dan zo maar een beetje spannend, voorzien van intelligent uitgewerkte plotwendingen. Een echte Robotham ook, want "Leven of dood" is geschreven in een prachtige taal en stijl. Dan heb ik het nog niet eens over de sublieme ontknoping. Dit boek is één van de meest indrukwekkende thrillers die ik heb gelezen de voorbije jaren.
Jefke, lezen maar, op leven of dood (in de figuurlijke betekenis dan wel!). 

Zal ik je nog een tip geven? Ja, doe ik: Topman van de Zweedse auteur Jens Lapidus.

Na Viproom en Stockholm Delete is Topman het derde deel uit een thrillerreeks met het extraordinaire duo Teddy en Emelie in een glansrol. Hij is een gewezen misdadiger, zij een jonge en ambitieuze advocate. 
Je denkt dan wel: ja maar, dit is wel het derde deel…, toch kun je Topman denk je  perfect lezen als een losstaand deel.
In dit boek gaat het werkelijk over pure misdaad, waarbij ruwe criminelen voor niets of niemand terugdeinzen. 

Een knap geschreven verhaal, een sterke plot met verschillende verhaallijnen. Een thriller vol onderhuidse en echte spanning...  Jonge meisjes worden in Stockholm uitgebuit door een ondergronds netwerk van vakkundige criminelen. Kom je maar enigszins te dicht in hun buurt, dan hangt je leven aan een zijden draadje. Dit is precies de reden waarom Teddy en Emelie aan de bak moeten! 
Wie weet, misschien ga je alsnog de vorige delen lezen? 

Veel leesplezier gewenst!

Deze tip werd gegeven door

Guy Doms

2424 volgers
2919 boeken
45 favoriet
Hebban Recensent

Reacties op: dit advies

Meer boekentips

Gesponsorde boeken