Je had opgegevenToelichting aanvraag

Ik lees graag boeken met een verhaal waarin ook historie is verweven. You van Michener, Ludlum, Ken Follet, James Clavell. Als tussen door is de zeven zusters ook lekker weg lezen.

Deel de boekentipper

Jouw boekentip

Beste Coos,
Je houdt van boeken met een historische inslag. Ik heb eens door je gelezen boeken gebladerd en gezien dat onze smaak gedeeltelijk overeenkomt. Mijn eerste ingevingen heb je dan ook al gelezen.
Ik zou je de schrijver David Hewson willen tippen. Hij schrijft spannende historische thrillers zoals bijvoorbeeld 'De Romeinse lusthof' die ik pas gelezen heb. Ook de boeken van Maria Fiorato zijn het waard om gelezen te worden. Een voorbeeld is 'Het raadsel van Botticelli'. De Nederlandse Jeroen Windmeyer heeft ook een paar mooie historische thrillers geschreven. 'Het Pilgrimfathers complot' is wel een mooie.

Een prachtig geschreven boek met een historisch verhaal is;
De Bekeerlinge vanĀ  Stefan HertmansĀ  Dit boek speelt zich af in de Middeleeuwen. Het gaat over een katholiek meisje en een joodse jongen die samen, helemaal verliefd, naar het zuiden van Frankrijk reizen, op de vlucht voor hun boze ouders. Als ze daar aankomen, komen ze in aanraking met een horde mensen die meedoen aan een kruistocht. Toen ik het boek dichtsloeg kreeg ik meteen de behoefte om nog wat meer over die kruistochten te gaan lezen. Het boek leest lekker weg en omdat de schrijver, in enkele hoofdstukken, de hoofdpersonen achterna reist in het heden, voelt het ook nog een beetje als een mooi reisboek. Een echte aanrader wat mij betreft!

Ik hoop dat je iets kunt met deze tips en wens je in ieder geval heel veel leesplezier!
Groeten van HennyDeze tip werd gegeven door

Henny

108 volgers
1032 boeken
33 favoriet

Reacties op: dit advies

Meer boekentips