Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Leesclub | Voorwaarden

Op Hebban organiseren we maandelijks vele leesclubs in een groot aantal genres. Hieronder vind je de belangrijkste huisregels en voorwaarden voor deelname aan een Hebban Leesclub.

Voorwaarden

Profiel

Om deel te nemen aan een Hebban Leesclub heb je een account nodig op Hebban. Heb je nog geen account, maak er dan hier gratis een aan. Het is niet toegestaan om met de account van een ander in te schrijven voor een leesclub. Je doet actief mee aan de leesclub met het account waarmee je ingeschreven hebt. Het is overigens ook niet toegestaan om dubbele accounts te hebben op Hebban. Een profiel mét profielafbeelding en een (korte) tekst en minimaal één recensie krijgt voorrang bij het inloten.

Het leesclubboek

Het te ontvangen leesclubboek is altijd een papieren exemplaar, tenzij in de inschrijving anders wordt aangegeven. Het is niet mogelijk een ander type boek aan te vragen (ebook, pdf of Engelstalig bijvoorbeeld).

Mail en spambox

Vooral bij Hotmail en Gmail belandt veel mail in de spam. Hotmail ruimt dat ook nog eens snel op, dus mis je een mail dan kun je hem later niet altijd weer terug vinden. Check dus altijd regelmatig je spambox, voeg het mailadres vandaag@hebban.nl en notifications@hebban.nl toe aan je contactpersonen en merk het domein @hebban.nl aan als veilig (zit altijd ergens in de ongewenste mail-instellingen). Je bent als inschrijver zelf verantwoordelijk voor de ontvangstkant van de mail.

Het boek in de post

De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het inschrijven met de juiste adresgegevens. Bij een fout in het post- of mailadres kunnen wij de uitgeverij niet verplichten een tweede exemplaar op te sturen. Bij onsuccesvolle ontvangst van het boek na aanbieding door de postorganisatie, waarna het retour afzender wordt gestuurd, wordt een boek niet opnieuw verzonden.

Vakantie

Ga je bijna op vakantie en zou je dus een deel van de looptijd van de leesclub weg zijn, schrijf dan niet in! Laat het leesclubplekje dan over voor iemand die niet weg is en de volledige looptijd van de leesclub kan meedoen. Na je vakantie zijn er altijd weer nieuwe leesclubs.

Actieve deelname

Wanneer je je inschrijft voor een leesclub dan accepteer je de voorwaarden én huisregels voor deelname aan een leesclub. In het kort houdt dat in dat je in ruil voor het gratis boek actief meedoet aan alle onderdelen van een leesclub binnen de daarvoor afgesproken periode en dat je op tijd een lezersrecensie op Hebban plaatst. Met een groep actieve deelnemers is een leesclub het leukst.

Het eenmalig beantwoorden van de leesclubvragen en het plaatsen van een korte recensie is geen volledige leesclubdeelname. We verwachten activiteit gedurende de hele leesclublooptijd van ongeveer vijf tot zes weken.

Val je om de een of andere reden uit, meld dat dan bij je coördinator en stuur het ongelezen boek terug naar de centrale redactie (zie colofon voor adres).

Uitsluiting van deelname

Het niet actief meedoen aan de leesclubdiscussie en/of het niet plaatsen van een recensie leidt tot uitsluiting van deelname aan toekomstige giveaways. Je krijgt hier geen bericht van.

Hoe los ik dat op?

Heb je verzuimd actief te zijn in een leesclub waarvoor je wel het gratis boek hebt ontvangen, dan kun je niet meer ingeloot worden. Om dit recht te trekken, kun je alsnog je bijdrage leveren aan de gemiste leesclub (discussie en recensie) en minstens één leesclub per gemiste leesclub actief meedoen met een eigen exemplaar. Wil je gebruik maken van deze manier om je inactiviteit recht te trekken, mail de resultaten dan naar vandaag@hebban.nl.

Ebooks

Voor leesclubs met ebooks gelden deze aanvullende actievoorwaarden.

Huisregels

Hier vind je alle huisregels van Hebban. De belangrijkste voor Hebban Leesclubs zetten we hieronder nog even voor je op een rij.

  1. Heb respect voor andermans bijdragen, ook als je zelf een heel andere mening hebt.
  2. Reageer in de discussie over een boek inhoudelijk en met argumentatie en speel niet op de persoon.
  3. Provocerende, discriminerende, hatelijke reacties worden niet getolereerd. Je account kan als het gevolg van dergelijke reacties geblokkeerd worden.

Hebban houdt van liefhebbers van het boek, van enthousiaste lezers en van gezellige mensen. Jij toch ook?