Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Melissa Skaye Auteur

Blogpost: Melissa Skaye

1 ster. En dan?

11-10-2014 door Melissa Skaye 10 reacties

Je leest gehaast een blog: Fantasy heeft harde recensies nodig.

In feite zijn mijn gedachten: Nou, is dat wel zo? Er zijn veel meer thrillerlezers en fantasy is best een ondergeschoven genre. Dat genre heeft juist iets meer positieve reacties nodig. 

Je ziet iets staan over 1 ster, dus een vrij slecht boek. Je hebt medelijden met de auteur. Je hebt een feestje gehad, bent moe dus je duikt je bed in. Een dag erop kom je erachter dat jij die ‘arme auteur’ bent! Oeps…

Zoveel mensen, zoveel meningen. Ik word overspoeld met hartverwarmende berichten betreffende de recensie van Jeremy Jago Het geheim van de Passage. Mijn grote vriend kreeg 1 ster. Zo, dat staat er. Au. Mensen worden er boos om, steken me een hart onder de riem, plaatsen online berichten het er zeker niet mee eens te zijn. Tijd voor een blogje!

In 2006 begon ik met schrijven aan JJ. Eerdere versies kwamen en gingen weer. Zilverspoor nam de reeks, tot mijn grote geluk en blijdschap, over. Nogmaals aan de bak, maar met liefde. Er kwam een prachtig omslag en JJ 1 werd in 2013 opnieuw geboren. Ik heb deel 1 herschreven, maar zeker onwijs vaak moeten lezen. Zo veel, dat ik deel 1 bij wijze van spreken niet meer kan zien.

Jeremy Jago is een onvoldoende doordacht verhaal, luidde de titel van de recensie. Jeetje, ik heb jaren aan niets anders gedacht! Maar ik weet: dat bedoelde de recensent er helemaal niet mee. Waar in de recensie staat dat de karakters plat zijn, lees ik juist in andere recensies dat de karakters echt tot leven komen en het aanvoelt als goede vrienden. Waar hier staat dat de dialogen relevanter moeten worden, hoor ik aan de andere kant weer dat ze levensecht zijn. 

Het is zoals het is, lieve mensen. Dit is de mening van één persoon. Dan kan ik gaan huilen, gillen, schelden en schreeuwen, maar die ene ster blijft toch echt staan. Boos worden op de recensent die zelf ook auteur is? Nee, dit is simpelweg haar mening. De mening van mede-auteurs zijn de meest enge, ze zijn kritischer, je maakt ze weinig wijs. Ik zie het dan liever als leerzaam. Ik pluk kritische noten uit de recensie en ga ze eens goed overdenken. Ik heb nog meer delen te gaan tenslotte.

Zegt dit nu dat JJ1 echt ‘ruk’ is? Slecht, beroerd, van je NTL schrappen, vergeten? Mag het toch niet hopen. Trouwens, lees dan ook even de recensie van Gerry Hameetman, die JJ een volle Hollandse held vindt :-)

Griezelig is wel dat deze recensent nu deel 2 leest. Dat deel dat op de nominatielijst voor beste Fantasy 2014 staat. Stemmen kan niet meer, 26 oktober zal ik weten of JJ2 een beetje stemmen heeft gekregen. Maar de recensie zelf moet nog komen. Hoe ik me daarbij voel? Eerlijk? Brrr... Dat voel ik. Maar ik sta zelf wel achter Jeremy en zijn wereld, dus ik blijf gewoon positief!

Er zijn veel ergere dingen in de wereld, hier is ook wel weer overheen te komen. Klinkt dat mutserig? Het is gewoon zoals het is. Ieder zijn of haar mening, dit is gerust niet bedoeld om mij eens even de grond in te boren, en op het laatst is er ook een opsteker: het verhaal heeft zijn charme en bevat wel degelijk elementen die de moeite waard zijn.

Dus: 1 ster. En dan? Gewoon lekker doorgaan :-) 

 

 

523542662c7719.19747979.jpg

Reacties op: 1 ster. En dan?