Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Heidi van der Vloet

Doctor Who, seizoen 8 begint op 23 aug, 20.50u, op BBC 1.

 

** Let op: vanaf 30 augustus begint Doctor Who om 20.30 u. **

Op zaterdag 23 augustus begint seizoen 8 van Doctor Who met de 'season premiere' Deep Breath. Wat kunnen we er van verwachten? Peter Capaldi als de twaalfde Doctor, Jenna Coleman als Clara en een enorme Tyrannosaurus Rex in victoriaans Londen. Voor een Timelord een heel logische setting, toch? De langst lopende TV-serie ter wereld heeft in zijn bestaan al heel wat hobbels gekend, maar is de laatste paar jaar weer mateloos populair onder de kijkers.

Dat de serie in Groot-Brittanie niet weg te denken is uit het dagelijks leven, heb ik ondervonden tijdens mijn vakantie: in een klein postkantoortje in 'the middle of nowhere' leidde de medewerkster-van-middelbare leeftijd een hoogbejaarde dame die voor een nieuw paspoort kwam, naar het fotohokje met de woorden 'Deary, let me get you into this TARDIS to take your picture'. Op Leichester Square vertoont elke zichzelf respecterende bioscoop de premiere op 't grote doek. The Dutch Time Travellers Association (DTTA), de Nederlandse Doctor Who-fanclub, heeft een moedige poging gedaan om ook in Nederland een biosvertoning te regelen, maar dat is helaas niet gelukt.

De DTTA organiseert op 27 september de jaarlijkse fanclubdag onder de titel 'Regeneration'.  En dat is wel zo'n beetje de basis van deze serie die al ruim 50 jaar loopt en van de Doctor: jezelf steeds opnieuw uitvinden.

its-all-about-to-change-doctor-who-serie

Reacties op: Doctor Who, seizoen 8 begint op 23 aug, 20.50u, op BBC 1.