Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Marleen

Top 5: Mijn favoriete boekpersonages ooit!

Ik ben dol op lijstjes! Ik ben een echt lijstje-meisje, ha! Vandaag deel ik een lijstje met 5 favoriete boekpersonages, want in alle boeken de ik de afgelopen jaren heb gelezen zijn een heleboel te gekke personages langs gekomen! Kijk je mee?

5. Drew Evans uit Gebonden (en Geketend) van Emma Chase
Op nummer 5 staat Andrew Evens uit de vierdelige serie van Emma Chase. Ik ben echt een hele grote fan van de boeken van Emma Chase en ik hoop dat uitgeverij Karakter (of een andere uitgeverij) nog meer boeken van deze fantastische auteur gaat uitgeven. Emma Chase heeft echt geweldige boeken geschreven, maar de boeken die uit het perspectief van Drew zijn geschreven zijn echt wel mijn favoriet. Hij heeft zo veel humor, hij is eerlijk EN hij is eigenlijk de perfecte man (nee, wacht dat is Cam (zie puntje 1)). Als je de boeken van Emma Chase nog niet hebt gelezen, moet je dat heel snel gaan doen en vervolgens Drew in je hart sluiten! 

4. Kit Ward uit De perfecte moordenaar van Katherine Ewell
Dit is absoluut geen knappe man of iets dergelijks, maar een tof en vooral badass meisje. Kit is namelijk een zeventienjarige huurmoordenaar. Dit boek zit sowieso erg sterk in elkaar en ik heb echt respect voor de auteur (want ze heeft echt een sterk boek neergezet), maar ook Kit is een echt tof personage! Ook al doet ze iets heel erg verkeerds, toch begrijp je haar volkomen. Een echte must read!

3. Will Traynor uit Voor jou van Jojo Moyes
Ik ben een heel heel heel grote fan van Jojo Moyes dus een personage uit een van haar boeken mag hier niet ontbreken. Mijn favoriete personage uit haar boeken is toch wel Will Traynor. Ik werd echt verliefd op hem tijdens de (vele) keren dat ik het boek heb gelezen. Ik heb echt een zwak voor zijn sarcastische en botte manier van doen. (SPOILER ALERT: Tijdens het lezen van het tweede deel hoopte ik bij elke bladzijde die ik omsloeg dat Will terug zou komen). 

2. Rhysand uit Hof van mist en woede van Sarah J Maas
O, damn. Rhys! Waar kan ik een Rhys in real life vinden? Mensen die Hof van mist en woede hebben gelezen snappen mij denk ik helemaal, maar all the feels bij dat boek! Ik denk dat ik dat boek opnieuw en opnieuw kan lezen alleen al voor Rhys. En dan heb ik het nog niet eens over de andere personages! 

1. Cameron Hamilton uit Wacht op mij van Jennifer L. Armentrout
En dan met stipt op nummer 1: Cam! Cam is echt mijn fictieve vriendje. Man, wat heb ik een crush op die vent! Op de voorkant stond dat elk meisje verliefd werd op Cam, en o, wat werd ik verliefd op die jongen. Dit is trouwens de eerste New Adult die ik ooit heb gelezen dus dat zal ook wel een beetje mijn liefde voor Cam verklaren, maar er is tot nu toe geen enkel fictief personage geweest dat het op heeft kunnen boksen tegenover Cam. Hij is mijn zogenoemde eerste en die vergeet je niet zo snel! ;) 

Welke boekpersonages staan in jouw top 5? 

Liefs,
Marleen

Lees verder op mijn site

Reacties op: Top 5: Mijn favoriete boekpersonages ooit!