Advertentie

Hebban Newsroom

09
februari 2020
om 08:12

Boekbericht: ‘Onder de rook van de Heineken’ van Harold Hamersma

Onder de rook van de Heineken van Harold Hamersma is een ode aan een bijzondere wijk, aan een liefdevolle jeugd en aan een tijd die voorgoed voorbij is. Hij beschrijft op liefdevolle, humoristisch-ironische en aangrijpende wijze hoe het was om op te groeien in een volksbuurt in de jaren zestig.

Over het boek
Hamersma schrijft over de avonturen die hij met zijn vriendjes in de buurt beleefde, over de vroege uren waarop hij met zijn vader ging vissen en zijn levenslange weerzin tegen water door de zwemlessen in het Zuiderbad. We lezen over zijn moeder, over de vele huisdieren op de kleine etagewoning, over de rivaliteit met de jongens van de Quellijnstraat, en over het verleden van de kleurrijke familie van zijn vader en zijn moeder.

Met zijn oude moeder loopt en fietst Hamersma langs de plaatsen van zijn jeugd. Samen herbeleven ze die tijd van meer dan vijftig jaar geleden, een tijd van armoede en verval. Het oude badhuis, de platenwinkel in de Ferdinand Bolstraat, de benzinepomp tegenover zijn huis – het zijn plekken die verdwenen zijn, maar het unieke karakter van de wijk is gebleven. En zijn vergeetachtige moeder vindt het allemaal ‘schitterend’.

Over de auteur
Harold Hamersma is wijnjournalist en schrijver van vele boeken over wijn. Van zijn hand verschenen inmiddels ongeveer 30 wijnboeken, waaronder De Grote Hamersma, de meest complete wijnjaargids van Nederland en Wijnreis door mijn lichaam, over de positieve effecten van wijn drinken. Hij publiceert wekelijks in NRC Handelsblad en Het Parool en maandelijks in Plus Magazine. 

Onder de rook van de Heineken van Harold Hamersma verschijnt op 14 februari a.s. bij uitgeverij Ambo|Anthos. 

Komt Onder de rook van de Heineken op jouw Wil ik lezen-boekenplank? Reageer onder dit artikel.  Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1821 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boekbericht: ‘Onder de rook van de Heineken’ van Harold Hamersma

Gerelateerd

Over

Harold Hamersma

Harold Hamersma

Harold Hamersma is wijnjournalist en schrijver van vele boeken over wijn, waaron...