Advertentie

Hebban Newsroom

05
juni 2020
om 10:00

Boekpresentatie: 'Geel is de kleur van de zomer' van Klaas Knooihuizen

Auteurs die hun boekpresentatie hebben moeten afzeggen vanwege de corona-crisis, geven we een plek op Hebban voor een digitaal alternatief. Vandaag aandacht voor Geel is de kleur van de zomer, de debuutroman van Klaas Knooihuizen. Het boek is onlangs verschenen en werd gepresenteerd in een podcast

Ja, het was een prima ochtend. Het kon me nauwelijks schelen dat het opnieuw was gaan regenen. Het leven lachte mij toe.

Omdat hij een goed mens is, stemt Antwan toe om op de hond van een oud-collega te passen. Wanneer het beest op noodlottige wijze verongelukt, neemt Antwans achteloze bestaan een dwingende wending. In dat vreemde appartement, van iemand die hij nauwelijks kent, dringt de vraag zich op hoe hij daar eigenlijk terecht is gekomen, hoe hij überhaupt is beland op dit punt in zijn leven, dat hij zich misschien wel heel anders had voorgesteld. Hij overpeinst de twintig jaar die hij nu werkt als huis-dj van dezelfde afgeleefde kroeg, zijn baan bij Van Goethem Buizen & Leidingen, zijn grote liefde Chantal. Wanneer begint het nu eindelijk? Of is het, zonder dat hij er erg in had, al voorbij voordat het goed en wel begonnen is? Beheerst en pijnlijk geestig, Geel is de kleur van de zomer is een indringende en ontroerende vertelling die de lezer niet loslaat.

Klaas Knooihuizen (1980) is journalist en schrijver. Hij werkt onder meer voor Trouw, OOR en Vice en schreef korte verhalen voor De Revisor en Lowlands. Hij is een graag geziene gast op literaire avonden en festivals. Geel is de kleur van de zomer is zijn debuutroman.

Naar het volledige artikel

Bron: Uitgeverij Thomas Rap

Over de auteur

Hebban Crew

1940 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boekpresentatie: 'Geel is de kleur van de zomer' van Klaas Knooihuizen

Gerelateerd

Over