Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

22
september 2023
om 10:49

De shortlist van de Booker Prize 2023 is bekend

1 reactie

De shortlist van de Booker Prize 2023 is bekendgemaakt, met daarop zes boeken van auteurs die nooit eerder op de shortlist stonden, inclusief twee debuten. Dat maakt de jury van de Booker Prize bekend. De winnaar wordt op 26 november onthuld.

Een van de genomineerde auteurs is Brits, een Canadees, twee Iers en twee Amerikaans. Voor alle zes auteurs is het de eerste keer dat ze op de shortlist van de Booker Prize terechtkomen en twee van hen zijn debutanten. 'Hoewel vol van hoop, humor en menselijkheid, adresseren de boeken veel dringende zorgen van 2023,' laat de jury weten.

'Klimaatverandering, immigratie, armoede, de vervolging van minderheden, politiek extremisme en het verdwijnen van persoonlijke vrijheid. Ze voeren personages op die op zoek zijn naar rust en een plaats waar ze thuishoren, of hun verloren geliefden betreuren. Er zijn boeken die gesitueerd zijn in moderne realiteit, die hun licht werpen op beschamende hoofdstukken uit onze geschiedenis en die een afschrikwekkende toekomst voorstellen.'

De shortlist

The Bee Sting van Paul Murray (niet vertaald)
Western Lane van Chetna Maroo (niet vertaald)
Prophet Song van Paul Lynch (niet vertaald)
- This Other Eden van Paul Harding (vertaald als Dit andere paradijs)
Study for Obedience van Sarah Bernstein (niet vertaald)
If I Survive You van Jonathan Escoffery (niet vertaald)

LEES VERDER OP HEBBAN: Dit zijn de 13 titels op de longlist van de Booker Prize 2023

De jury

De juryvoorzitter van de Booker Prize 2023 dit jaar is auteur Esi Edugyan, die zelf tweemaal op de shortlist voor de Booker Prize stond. Ze wordt bijgestaan door Adjoa Andoh (auteur en regisseur), Mary Jean Chan (dichter en criticus), James Shapiro (universitair docent) en Robert Webb (acteur en auteur).

Naar het volledige artikel

Bron: The Booker Prizes


Reacties op: De shortlist van de Booker Prize 2023 is bekend

Gerelateerd