Advertentie

Hebban Newsroom

12
februari 2020
om 14:28

DWDD stopt, minder boekentips op televisie

4 reacties

Matthijs van Nieuwkerk heeft aangekondigd na dit seizoen te stoppen met het programma De Wereld Draait Door. Op 27 maart vindt de laatste uitzending plaats. Van Nieuwkerk gaat een ander programma presenteren en de omroep is bezig met een nieuw programma dat het tijdsslot van DWDD gaat vervangen. 

Boeken onder de aandacht

Het programma stond in het boekenvak bijna gelijk aan verkoopsuccessen. Wanneer er een boek besproken werd bij DWDD zag je dat vaak terug in de verkoopcijfers. Eveline Aendekerk noemde het programma onlangs nog de grootste gamechanger van het decennium in de boekenwereld:

‘Als er iéts is dat het afgelopen decennium de boekenmarkt ingrijpend heeft beïnvloed, dan is het DWDD.’ 

DWDD startte in 2012 met het boekenpanel, waarin een panel van boekverkopers aanschoof om vier boekentips te geven. Een boek werd maandelijks bekroond tot 'Boek van de Maand'. We hebben alle DWDD boekentips voor je verzameld in een lijst.

Of er een vervangend programma gaat komen dat ook aandacht besteed aan boeken (en of dat net zo succesvol gaat worden) is nog niet bekend. Als je meer boekentips zoekt van boekverkopers kan je een kijkje nemen bij onze Hot or Not-artikelen, waarin boekverkopers hun mening geven over één boek dat ze allemaal lazen.      

Naar het volledige artikel

Bron: BNNVARA

Over de auteur

Hebban Crew

1821 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: DWDD stopt, minder boekentips op televisie

Over

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk (1960) is een Nederlands journalist en televisiepresentat...