Advertentie

Hebban Newsroom

02
februari 2020
om 07:00

Gedicht van de dag: wij. hier. nu. Ja. van Maud Vanhauwaert

1 reactie

Tot en met woensdag 5 februari is het de Poëzieweek en elke dag trappen we in Hebban Newsroom af met een gedicht. Vandaag een bijdrage van dichter Maud Vanhauwaert

Dit jaar is het Poëziegeschenk een bundel van gedichten van de hand van verschillende dichters. Het geschenk, getiteld nu. 10 dichters, is een kennismaking met actueel en uiteenlopend werk van aanstormende dichters en sluit uitstekend aan bij het motto van de Poëzieweek: ‘De toekomst is nu’. De boekhandel geeft nu. 10 dichters cadeau aan elke klant die voor minimaal € 12,50 aan poëzie koopt.

wij. hier. nu. Ja

en ach, misschien zullen er ooit bergen rijzen
valleien splijten tussen ons in, zullen wij
met rookpluimen moeten seinen: weet je nog

daar. toen. wij. toch

maar zolang we niet vergeten dat er een moment
was in ons leven waarop we dachten
dit en voor eeuwig, dit heden is een eden

vinden wij ons wel weer in elkaar
en zal ik denken aan wat je ooit onbewaakt
tegen mij zei, je had het in oude psalmen gelezen

aan u gebonden ben ik vrij

Credit: Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert (1984) is een Vlaams dichteres en actrice. Vanhauwaert studeerde Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Antwerpen. Daarnaast behaalde ze ook een masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 2011 won zijn voor haar debuutbundel Ik ben mogelijk de Vrouw Debuut Prijs. Voor haar tweede bundel Wij zijn evenwijdig werd zij in 2015 beloond met de Publieksprijs Herman de Coninckprijs.

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Stichting CPNB, Poëziecentrum, Stichting Poetry International, Vlaams Fonds voor de Letteren, Nederlands Letterenfonds, Stichting Lezen Nederland, Iedereen Leest Vlaanderen, De Schrijverscentrale, Boek.be, Taalunie, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Turing Foundation, Awater, Poëzieclub, Noordwoord, School der Poëzie, Wintertuin | De Nieuwe Oost. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.

 Bron: CPNB/Hebban

Over de auteur

Hebban Crew

1821 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Gedicht van de dag: wij. hier. nu. Ja. van Maud Vanhauwaert

Gerelateerd

Over

Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert (1984) is een Vlaams dichteres en actrice. Vanhauwaert studeerd...