Advertentie

Hebban Newsroom

18
juni 2021
om 08:00

'Geef een prentenboek cadeau' met 'Max en de Maximonsters' vandaag van start!

1 reactie

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven.

Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om  in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag. In 2021 is dat Max en de Maximonsters van Maurice Sendak. Vanaf 18 juni ligt het prentenboek in de boekhandel voor € 2,50. 

Vrijwel alle Nederlandse boekhandels doen mee aan de actie, ook is het prentenboek in een select aantal Belgische boekhandels te krijgen (bekijk hier).

Een prentenboek doneren

Door de nadruk te leggen op 'geven', hoopt de stichting 'Geef een (prenten)boek cadeau' alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen. En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland.

Aan wie geef jij Max en de Maximonsters cadeau?

Over het boek

De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich wat eenzaam…

Max en de Maximonsters verscheen voor het eerst in 1963, een jaar later won het de prestigeuze Caldecott Medal, de Amerikaanse prijs voor het beste kinderboek, gekozen door jeugdbibliothecarissen. In 2009 verscheen de Amerikaanse fantasy-film Where the Wild Things Are door regisseur Spike Jonze. Er zijn inmiddels 19 miljoen boeken wereldwijd verkocht.

Vanaf vandaag is de 'Geef een prentenboek cadeau'-editie van Max en de Maximonsters in de boekhandel verkrijgbaar!

Naar het volledige artikel

Bron: Geef een prentenboek cadeau


Reacties op: 'Geef een prentenboek cadeau' met 'Max en de Maximonsters' vandaag van start!

Gerelateerd

Gesponsorde boeken