Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

09
april 2024
om 09:22

Jongeren lezen 'Broergeheim' tijdens Heel Nederland Leest Junior 2024

1 reactie

Broergeheim van Emiel de Wild is gekozen voor Heel Nederland Leest Junior. In november wordt het jeugdboek klassikaal gelezen door groepen 7 en 8 van de basisschool en de onderbouw van het vmbo, waardoor er boeiende en leuke gesprekken ontstaan in de klas.

Met Broergeheim en het bijbehorende digitale lesmateriaal gaan leerlingen in gesprek over de belangrijke thema's uit het boek: geheimen, familie en groepsdruk. Zo leren ze de tekst goed begrijpen, vormen ze een mening over de inhoud en is het de verwachting dat dit het uiteindelijke leesplezier zal verhogen.

Broergeheim

Wat als je broer plotseling verdwijnt? Joeri overkomt het. Hij verhuist met zijn ouders en in het nieuwe huis is zelfs geen kamer voor Stefan. Joeri mist zijn broer verschrikkelijk. Hij weet niet eens waar zijn broer is en niemand wil het zeggen. Daarom schrijft hij brieven. Als Joeri een schokkende ontdekking doet, wil hij stoppen met broerzijn. Maar kan dat?

Emiel de Wild

Emiel de Wild (1978) debuteerde bij uitgeverij Leopold met de spannende jeugdroman Broergeheim. Dit boek werd bekroond met een Zilveren Griffel en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2015 verscheen zijn tweede jeugdroman Wie ik ben. Toen mijn broer een robot werd (2022) is zijn langverwachte derde boek. Naast jeugdproza schrijft hij toneelstukken en scenario’s. Ook werkt hij als schrijf- en theaterdocent voor jongeren en volwassenen.

Het boek voor volwassenen en de bovenbouw van havo/vwo tijdens Heel Nederland Leest zal in mei bekendgemaakt worden.Bron: CPNB


Reacties op: Jongeren lezen 'Broergeheim' tijdens Heel Nederland Leest Junior 2024

Gerelateerd

Over

Emiel de Wild

Emiel de Wild

Emiel de Wild (1978) schrijft jeugdbeken, toneelstukken en scenario's. Ook werkt...