Advertentie

Hebban Newsroom

07
oktober 2019
om 19:49

Nieuwe thrillerreeks van Zweedse misdaadreporter

2 reacties

Op 5 november verschijnt bij HarperCollins Holland Cold case: Verdwenen, het eerste deel in een nieuwe Scandinavische serie, waarvoor misdaadreporter Tina Frennstedt waargebeurde zaken als inspiratiebron gebruikt.

Zestien jaar geleden verdween de negentienjarige Annika Johansson op een idyllische zomeravond in Zuid-Zweden. De zaak werd nooit opgelost en de vrouw is nog steeds vermist. Nu wordt Malmö geteisterd door een moordenaar die vrouwen in hun eigen huis aanvalt. Er zijn alarmerende overeenkomsten met de misdaden van de Deense moordenaar die jaren eerder vrouwen in Kopenhagen verkrachtte en vermoordde en nooit werd opgepakt. De ambitieuze Tess Hjalmarsson, hoofd van het Zweedse coldcaseteam, wordt op de zaak gezet, samen met haar licht ontvlambare assistente Marie Erling. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot vingerafdrukken van de Malmö-misdaden terugkomen in het dossier van de verdwenen Annika. Was Annika het eerste slachtoffer of verbergt ze de waarheid over haar verdwijning? En wat is de link met de Deense moordenaar?

Tina Frennstedt is een van de meest geprezen misdaadjournalisten van Zweden. Ze was redacteur bij Svenska Dagbladet, misdaadreporter bij Expressen en werkt nu als omroepmanager voor Crime Central op de Zweedse televisie. Bron: Persbericht

Over de auteur

Sander Verheijen

931 volgers
443 boeken
23 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Nieuwe thrillerreeks van Zweedse misdaadreporter

Gerelateerd

Over

Tina Frennstedt

Tina Frennstedt

Tina Frennstedt is een van de meest geprezen misdaadjournalisten van Zweden...