Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

05
december 2023
om 10:31

Platina Boek voor 'Alfabet' van Charlotte Dematons

1 reactie

Vanavond is Alfabet van Charlotte Dematons bekroond met een Platina Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2020 meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Het is voor het eerst dat de CPNB aan een kinderboek de platina status toekent.

Charlotte Dematons (1957) werd in het NPO 1 tv-programma Khalid & Sophie door presentator Khalid Kasem verrast met de unieke oorkonde. Dematons studeerde aan de Rietveld Academie en ging direct naar haar afstuderen aan de slag als freelance kinderboekenillustrator.

Door de jaren heen maakte ze ook zelf een aantal prentenboeken, waaronder De gele ballon, het net hernieuwde Sinterklaas en natuurlijk Alfabet. Kenmerkend voor haar stijl zijn de vele details, de kleine grapjes die ze in haar tekeningen verwerkt en de toegevoegde verhaaltjes.

Alfabet

Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest.

'B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini een bloemkooltje in zijn buggy bekijkt.

T is van tandarts - een teckel - die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent - een tapir - toekijkt.'

Gouden Boeken

Boektitels voor volwassenen worden bij 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant.Bron: CPNB


Reacties op: Platina Boek voor 'Alfabet' van Charlotte Dematons

Gerelateerd

Over

Charlotte Dematons

Charlotte Dematons

Charlotte Dematons groeide op in Normandiƫ, waar ze tweetalig werd opgevoed. Na ...