Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

29
maart 2023
om 16:38

Theodor Holman wint Hans Vervoort Prijs 2023

Voor zijn roman Als de liefde is aan Theodor Holman de Hans Vervoort Prijs 2023 toegekend. De jaarlijkse prijs gaat naar verhalend proza van neerslachtige en toch opbeurende aard. Er werden 84 titels aangemeld.

De winnaar Als de liefde van Theodor Holman is gekozen door de jury, bestaande uit Roeland Dobbelaer (Bazarow.com), Bart Leemhuis (De Nieuwe Boekhandel) en voorzitter Arjan Peters (literatuurcriticus).

De Hans Vervoort Prijs zal de auteur worden uitgereikt tijdens een feestelijke avond op 22 april in zaal Belcampo (De Hallen) te Amsterdam. De avond begint om 20 uur en wordt opgeluisterd door een optreden van het duo Joop Visser en Jessica van Noord. Klik hier om de prijsuitreiking bij te wonen.

Juryrapport

'Een bescheiden novelle, waarin grote thema’s op een welhaast achteloze manier aan de orde komen: liefde, dood, jeugd, verwachtingen, onzekerheid en afscheid. [...] In deze novelle liggen verdriet en hoop dicht bij elkaar, net als romantiek en relativering.'Bron: Persbericht


Reacties op: Theodor Holman wint Hans Vervoort Prijs 2023

Gerelateerd

Over

Theodor Holman

Theodor Holman

Theodor Holman (1953) studeerde aan de P.A. en aan de UvA Nederlands en geschied...