Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

24
mei 2024
om 11:30

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024

Zojuist zijn de winnaars van de Kinderjury 2024 bekendgemaakt. Thomas van Grinsven & Rutger Vink winnen met hun boek Het Pretpark (geïllustreerd door Sabine van der Stadt) de prijs in de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar. Voor de categorie 10 tot en met 12 jaar is Kevin Hassing met Mus en kapitein Kwaadbaard en de wraak van de furie (geïllustreerd door Linde Faas) als winnaar uit de bus gekomen.

Op 10 april gingen de stemweken voor de Kinderjury 2024 van start, die duurde tot en met 24 mei. In totaal werden er 40.000 stemmen uitgebracht door kinderen uit het hele land. Het is voor Van Grinsven & Vink én voor Hassing de derde keer op rij dat zij de Kinderjury winnen. 

Het Pretpark

Rutger, Thomas en Paco zijn uitgenodigd voor de opening van een heel bijzonder pretpark: Pacoland! Ze krijgen een rondleiding van de eigenaar van het park, Ilona Muis. Maar waarom gedraagt ze zich zo vreemd?

Als Rutger, Thomas en Paco in de grootste achtbaan ter wereld zitten en ze steeds sneller en sneller gaan, staan ze voor een wel heel grote verrassing.

De wraak van de furie

Na hun avontuur met De Amorfe zijn Mus en haar vrienden weer terug in Zeeburgerdam. Daar ontdekken ze dat Venezuela bezeten is door een kwaadaardige furie die wraak wil nemen op haar moordenaar. Mus, kapitein Kwaadbaard, Kromme Kareltje en De Buffel moeten de furie snel zien uit te bannen. Met de hulp van kleine poederaap Raaf, kroegbaas Manke Melissa en de genadeloze premiejager Twintig reizen ze af naar de Vallei der Verloren Zielen. Daar schijnt iemand rond te dwalen die meer over de furie weet. Elke seconde telt, want niet alleen Venezuela, maar iedereen in haar omgeving loopt groot gevaar.

Uitreiking

De feestelijke onthulling van de winnaars vond plaats in theater DE KOM te Nieuwegein, waar honderdvijftig leerlingen van scholen uit de omgeving aanwezig waren. Net als bij de start van de Stemweken testten kinderen verschillende manier om te lezen uit – in een bubbelbad, op een discovloer, tijdens het yogaën of op je kop aan een rekstok. De genomineerden van de prijs waren ook bij de bekendmaking aanwezig om vragen van kinderen te beantwoorden. 

Kinderjury

De Kinderjury is een publieksprijs voor kinderboeken die sinds 1988 jaarlijks wordt uitgereikt. Tijdens de stemweken kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar stemmen op hun favoriete boek in de leeftijdscategorieën 6 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar. 

(c) foto: Jelmer de HaasBron: Persbericht


Reacties op: Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024

Gerelateerd

Over

Kevin Hassing

Kevin Hassing

Schrijver van Mus en kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen, uitgeverij Luitingh Si...

Rutger Vink

Rutger Vink

YouTuber Rutger Vink (Furtjuh), zijn vriend Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) ...

Thomas van Grinsven

Thomas van Grinsven

YouTuber Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas), zijn vriend Rutger Vink (Furtjuh) ...