Heel bijzonder boek!

2m4john 23 november 2020
Het boek vertelt het chronologische verhaal van de wereld vanaf de vorige eeuw tot nu. Beschreven vanuit een vrouw die in 1940 geboren werd in Frankrijk. Op een beschouwende manier worden alle gebeurtenissen vertelt waardoor ik persoonlijk de huidige toestanden in de wereld beter kan relativeren. Lekker!

Het mooiste vind ik de kleine persoonlijke verhaaltjes die de schrijfster gebruikt om de wereldgebeurtenissen in perspectief te zetten. De wat duistere, analytische beschrijvingen van menselijk gedrag vind ik vaak grappig. Maar daar moet je misschien van houden...

Soms is het verhaal wat moeilijk te volgen vanwege typische Franse historische gebeurtenissen maar dat stoorde me niet erg.
Het boek deed me een beetje denken aan ‘Sapiens’ van Harari (wat ik maar voor de helft las trouwens).De gehele mensheid wordt hier ook onder de loep gelegd. Maar dit boek geeft veel meer ruimte aan de schoonheid van het leven inclusief de gebreken van de mens. Hoera!

Meer recensies van 2m4john