Superspannend en knap verhaal
Waar gaan de boeken over?
Zeven bijzondere personages worden op slinkse wijze bij elkaar gebracht door de dwerg Kobold. Hij heeft zijn zinnen gezet op de schat van de Roverkoning. Dat betekent dat hij zeven sleutels moet vinden die hem door zeven poorten leiden. Achter de laatste poort zou een geweldige schat liggen. De poorten worden bewaakt door wachters, dus de reis is niet zonder gevaar.
Wat vinden we (gelezen met dochter van 9) van het boek?
Er zit echt heel veel in dit boek. De personages zijn uniek. origineel en goed uitgewerkt. In het verhaal wordt ook moeiteloos tussen de personages geschakeld. Ieder personage heeft een bijzondere achtergrond en die komen aan het einde van het verhaal mooi samen. Het verhaal is ontzettend spannend. soms wat gruwelijk en af en toe echt heel stom (haha). Dochter was het niet altijd eens met de richting van het verhaal. Ondanks de ongewenste verhaalwendingen zit het verhaal echt goed in elkaar. Spanning wordt afgewisseld met terugblikken naar vroeger, een vleugje humor en omschrijvingen die ervoor zorgen dat je het idee hebt zelf mee te reizen. Dat zorgt er dus ook voor dat het verhaal onder je huid kruipt en je het ineens stom kunt vinden als er dingen gebeuren die misschien niet zo heel leuk zijn. Het zijn twee boeken met een verhaal dat je bij blijft. Dat komt doordat je zoals gezegd bijna zelf meereist maar ook doordat de personages zo goed zijn uitgewerkt. Alsof je er een paar nieuwe vrienden bij gemaakt hebt. Fictieve dan hè!
Wat vinden we (gelezen met dochter van 9) van het boek?