Advertentie

Dit mooi vormgegeven boekje van in handformaat is heel geschikt om cadeau te geven. Oorspronkelijk is het een Engelstalige uitgave van Judith Dinsmore en Becky Speer, die door Carola van der Kruk- de Boer in het Nederlands is vertaald.

Thema van het boek is : 50 Bijbelse bomen en planten uit Israel. Het merendeel hiervan is inheems, maar sommige zijn oorspronkelijk geimporteerd vanuit onder andere India.
De flora is onderverdeeld in 4 bij elkaar passende groepen.
Op de linker pagina wordt een beschrijving gegeven van de betreffende boom of plant, voorzien van een Bijbeltekst in de Nieuwe Bijbelvertaling of de Herziene Statenvertaling. Op de rechter pagina staat een mooie bijpassende illustratie, onder vermelding van de Latijnse en Hebreeuwse naam, en soms ook nog de Griekse naam.
Van 10 bomen en planten is er alleen een beschrijving.
Na de weergave van de 50 bomen en planten volgen 16 pagina’s die interessant zijn voor de echte tuinliefhebber, met tips hoe je een eigen Bijbels geinspireerde tuin kunt kweken.
Hierna volgt een jaarkalender met Joodse feestdagen, deze geeft helder inzicht in de seizoenen van Israel , het klimaat en de tijdvakken waarin wordt geoogst, gezaaid en geplant.
Na de literatuurlijst volgt er nog een alfabetisch plantenregister, en een lijst met in dit boekje gebruikte Bijbelteksten.

Als slotconclusie kan opgemerkt worden dat er aan deze uitgave veel zorg is besteed, wat blijkt uit de gegeven informatie, de vlot leesbare tekst en de prachtige illustraties.
Minpuntje vind ik dat er niet bij alle bomen en planten een illustratie is geplaatst, dat had het boekje tot een compleet geheel gemaakt.
Dit boekje is een aanrader voor elke tuinliefhebber met interesse voor de Bijbelse context.


Reacties op: Bijbels tuinieren

4
Planten uit de Bijbel - Judith Dinsmore Becky Speer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners