Een heerlijk spannend avontuur!

abookloversdiary 22 december 2025
Van Uitgeverij Rebelbooks boek “Zoals de Zee” van Lidewei Philips lezen en recenseren! Hieronder lees je wat ik van het boek vond

Allereerst, check die omslag! Ik vind de cover echt prachtig, hij past perfect bij het boek en de goudfolie zorgt net voor die finishing touch.
En dan het verhaal: Vanaf het begin zat ik er helemaal in. Lily is een jonge, sterke meid die hunkert naar de zee, maar niet mag varen vanwege de sociale rollen in die tijd. Wanneer haar vader ernstig ziek wordt, verkleedt ze zich als jongen en gaat ze mee op het schip “the Havock”, om zo een medicijn voor haar vader te zoeken. Dat brengt natuurlijk een hoop spannende momenten met zich mee!
Wat voor mij ook niet onbelangrijk is, is de romantiek in een verhaal. Dat zat hier ook wel goed! Al vanaf het begin voel je de romantische spanning tussen Lily en haar jeugdvriend James. Ondanks de uithuwelijking, spat de liefde tussen hen beide al vanaf het begin van de pagina’s. Mooi om de affectie voor elkaar te zien groeien van vriendschap in liefde.

Dit boek was super vlot geschreven, op een heel fijne, filmische manier. Hierdoor voelde het net alsof ik er bij was. Het tempo was hoog, waardoor het nooit verveelde.

Ik zou dit boek zeker aanraden aan alle fans van de zee, piraten, spanning en een vleugje romantiek!

Meer recensies van abookloversdiary

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.