de anatomie van dromen

Alexs Books and Socks Alexs Books and Socks
16 mrt 2021

Het debuut van Chloe Benjamin en om de een of andere reden kreeg deze niet zoveel aandacht. Dankzij Meulenhoff komt daar dus nu verandering in. Deze hardcover is weer zo mooi en zo mogelijk nog mooieren wanneer je zijn jasje uitdoet.

Als ik de schrijfstijl van de auteur vergelijk met de onsterfelijken dan is er wel een verandering - groei - te bespeuren. Mijn voorkeur gaat naar de onsterfelijken als het op schrijfstijl aankomt want zeker niet wegneemt dat ook dit verhaal enorm goed en vlot geschreven is waardoor het snel leest en het verhaal binnenkomt.

‘Toeval, onvoorziene samenlopen: daar geloofde ik wel in. Maar het kostte zo veel moeite om andere mogelijkheden te ontplooien. Het betekende dat ik mezelf moest openen als een papieren waaier, zodat de scherpe vouwen plat kwamen te liggen en parallelle werelden zichtbaar werden.’

Het verhaal dat Chloe Benjamin hier brengt is heel bijzonder. De personages lijken steeds op afstand terwijl ze eigen zo dichtbij komen. Lucide dromen, het onderzoek, Sylvie als persoon en als persoon met/bij Gabe, het is zo geschreven dat je blijft doorlezen. Het verhaal, het einde, het klopt.

Dit debuut van Chloe Benjamin is zeer zeker de moeite waard om te lezen. Al is het maar voor haar mooie manier van schrijven, of voor de discussie van onbewust/bewust dromen. Ik kijk uit naar nog meer werk van deze auteur die steeds weer de juiste snaren weet te raken.

Meer recensies van Alexs Books and Socks