Bezoek van de knokploeg - het is te veel

ameulder 23 februari 2021
Pulitzer price 2001 gewonnen. Na het lezen van het boek was ik nog steeds niet in staat om de titel te verklaren. Begint met de ontmoeting tussen Sasha en Alex. Sasha is een kleptomane, die in New York woont en de assistente is van Bennie Salazar. Ze zijn op een date in een hotel, waar Sasha de portefeuille van een vrouw steelt. Later in de flat van Sasha steelt ze een briefje uit de portemonnee van Alex. Bennie is een manager van rockbands, die 20 jaar geleden met een aantal vrienden zelf in de band The Flaming Dildo's heeft gespeeld. In ieder hoofdstuk is een ander personage de hoofdpersoon. O.a. Lou die twee tienermeisjes versiert, die ze in een later hoofdstuk vanuit het perspectief van de meisjes weer terug zien. Maar dan zo ongeveer aan het eind van zijn leven. Scotty Hausmann, een van de leden van de band, bezoekt als hij aan lager was is geraakt Bennie. Dolly verschijnt in het verhaal. Een marketing expert, die het imago van een generaal probeert op te poetsen. Ze heeft een dochter Lulu. Sasha heeft een tijd in Napels doorgebracht, waar haar oom Ted haar heeft opgezocht om haar weer mee naar Amerika te krijgen. Tussendoor een powerpoint presentatie over beroemde rock-'n-roll stiltes. Bennie en Alex werken in het laatste hoofdstuk samen om Scotty een nieuw podium te geven. Alex is de spin doctor. Het optreden wordt legendarisch. Samen lopen ze naar het appartement waar Sasha gewoond heeft. Qua opzet is het boek verfrissend. Ook qua taalgebruik. Sommige hoofdstukken, passages zijn intrigerend. Maar overall is het toch een moeizaam lezend boek. Je moet bij wezen sprake iedere keer weer in het verhaal komen. Er zit geen flow in. Het zijn ook te veel personages die er in voor komen.

Meer recensies van ameulder