Heerlijk boek om te lezen
Dit is een heerlijk boek. Geschreven als een gesprek met jezelf. Lees dit terwijl je in de warme zomeravond zon zit, of bij de warme kachel in de herfst en winter.
Niet alleen neemt Pauline de Bok je mee in haar gedachtegang over haar leefomgeving in Duitsland, maar ook met haar bevindingen. Zo leer je over verschillende dieren en insecten maar ook over de jacht en de gevolgen van het kappen van een bos. Ze schrijft bewustmakend, niet oordelend. Uitlopend over de kleinste organismen naar de grote gevolgen van de corona pandemie. Persoonlijk en observerend
Dit boek raad ik iedereen aan die een tuin of een balkon heeft, aan iedereen die ook maar in de minste mate geeft om de omgeving om zich heen. Aan klimaatontkenners en klimaatstrijders. Het roept op te kijken naar je omgeving, en dan onderdeel daarvan proberen te zijn in plaats van de omgeving alleen aan de eigen behoeften aan te passen.