Wie o wie?

Anja 13 januari 2023
Dit boek heb ik gelezen met de meeleesclub hier op Hebban. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt door het cosy crime genre en de verwijzing naar Agatha Christie. De bijzondere opmaak van het boek gaf de doorslag om mee te doen. Het bestaat namelijk uit alleen maar e-mails, berichten, en dossierstukken.

Al snel kwam er een pakje post-its naast het boek, want met zoveel personages leek me dat wel handig. Maar omdat er al snel een opsomming van de personages kwam, waarin de onderlinge verhoudingen worden uitgelegd, kon ik het met een paar markeringen af. Erg prettig dat je vervolgens dan ook lekker door kan lezen en toch het overzicht houdt.

Je weet van tevoren dat er een moord wordt gepleegd, dus vanaf het begin ben je al bezig met de vraag wie er vermoord wordt en wie dit gedaan heeft. Dit maakt dat je detective-skills gelijk aan staan en zorgt zo voor spanning in het verhaal.

Erg origineel dat het zich afspeelt rondom een amateurtoneelclub. Doordat er zoveel personages zijn, word je regelmatig op het verkeerde been gezet. En de personages kunnen natuurlijk allemaal een rol spelen. Het is knap hoe de schrijfster de personages hun eigen karakter heeft gegeven, door alleen emailcontact.
Aan het einde wordt het verhaal wat langdradig, omdat er nog te veel gespeculeerd wordt over wie de dader is. Uiteindelijk vallen de puzzelstukjes in elkaar en blijken er toch nog wat verrassingen te zijn.

Ik heb erg genoten van de originele opmaak. Het was een verrassend boek wat ondanks de vele personages toch goed te volgen is en je helemaal een speurder laat voelen. Ik ben daarom zeker nieuwsgierig naar meer van deze schrijver.

Meer recensies van Anja