Prachtig!

Anlu 25 oktober 2020
De kortnovelle -Brief aan Leonie-, geschreven door Onno van Gelder jr beschrijft ervaringen die Theo Vanbockstael, Leonie, haar man Kapitein Arthur Matton hebben opgedaan tijdens Wereldoorlog I.
Theo die in een hotel in Oostende verblijft, ontvangt een smartelijke brief van Leonie, waarin zij een dringend beroep op Theo doet om op bezoek te komen bij zijn vriend Arthur, met wie hij gediend heeft in WO I.
De brief brengt Theo direct terug naar de gruwelijkheden van die oorlog. Hij vertelt, weliswaar summier, wat hij gezien heeft aan Gustaaf, de bediende van het hotel.
Omdat Onno van Gelder jr het verhaal zo beeldend opschrijft, werd voelbaar hoe Theo de brief las en terugdacht aan die verschrikkelijke periode, Van Gelder jr heeft mij het verhaal ingesleurd en hij heeft weinig woorden nodig om de gruwelijke ervaringen van Theo en Arthur beeldend te maken. Zijn taal is prachtig! Een waar kunstwerk. Daarom van mij 5 sterren *****

Meer recensies van Anlu