Is het een ongeluk........of moord?

Anne 06 mei 2025
De laatste wens is een thriller geschreven door Marieke Damen. Marieke Damen heeft nog drie thrillers op haar naam staan. Stilleven is haar thrillerdebuut. Deze thriller werd genomineerd voor Hebban-prijzen en voor de MAX Bronzen Vleermuis. Daarna schreef ze de thrillers Onbreekbaar en Het perfecte gezin.
De laatste wens gaat over Nadja en haar man Steven. Zij runnen samen een uitvaartonderneming. Steven verongelukt, hij rijdt met zijn auto tegen een boom. Maar is het wel een ongeluk? Nadja hoort iets over een rode auto die in de buurt is geweest. Dat zet haar aan het twijfelen. Als later haar vriendin verdrinkt is het duidelijk dat er meer aan de hand is.
Het boek is vlot geschreven. Het bestaat uit korte hoofdstukken. De hoofdstukken wisselen tussen Nadja en haar leven, en Juul met een droevig verleden. Al lezend en zoekend naar de dader wordt je regelmatig op het verkeerde been gezet. Is het Stan haar oude vriend, of Sean de broer van Stefan? Het boek verloopt vanaf het begin rustig. Pas tegen het einde wordt het een echte thriller en zit spanning er goed in.
Bij de eerst helft van het boek zat ik niet op het puntje van mijn stoel maar bij het eind kon ik het boek niet meer wegleggen. Lekker makkelijk lezen!