Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover van De eerste vrouwelijke studenten aan de Universiteit te Leiden 1878-1900 van A.H. Huussen jr. krijg je meteen al een idee waar het boek over zal gaan. De titel is een hele mond vol, maar geeft gelijk weer waar het boek over zal gaan.
In De eerste vrouwelijke studenten aan de Universiteit te Leiden 1878-1900 van A.H. Huussen jr. vertelt de auteur eerst in de inleiding wat je van het boek kan verwachten, wat meer over de universiteit, wat de gemiddelde leeftijdinschrijving van de vrouwen indertijd was, waar men indertijd aan moest voldoen om aan de universiteit te studeren en waar de diverse examens uit bestonden. Maria Catharina (Voegler-) Slothouwer was de eerste vrouwelijke student aan de universiteit, maar zij was bijna niet als eerste vrouwelijke student geweest, er waren vijf jaar eerder twee studentes uit een ander land die aanklopten bij de universiteit. In het boek kan je lezen hoe dat precies zit.
Na de inleiding volgen 120 biografiën van de eerste vrouwen die hebben gestudeerd aan de universiteit te Leiden. Je ontdekt wie ze waren, uit welk nest ze kwamen, waar ze vandaan kwamen, waar ze voor ingeschreven stonden aan de universiteit en wanneer ze zich hadden ingeschreven, wat ze studeerden aan de universiteit en hoe het ze na de universiteit is vergaan.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2020/08/de-eerste-vrouwelijke-studenten-aan-de.html .

Reacties op: Wie de eerste 120 vrouwelijke studentes aan de universiteit te Leiden waren

1
De eerste vrouwelijke studenten aan de universiteit te Leiden 1878-1900 - A.h. Huussen Jr
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners