Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover van Het mondiale beschavingsproces van Frank Hermans wil je weten waar de persoon in de mantel zich voor schaamt of waarom die persoon verdriet heeft, je wilt weten wie de vrouw op de achtergrond is. De titel maakt nieuwsgierig. De subtitel geeft duidelijk weer waar het boek over zal gaan.
Het mondiale beschavingsproces van Frank Hermans is een boek dat je ogen opent, je aan het denken zet. Het laat zien hoe mensen in de loop der tijden zijn veranderd, hoe anders mensen heden ten dage met bijvoorbeeld rampen omgaan dan vroeger. Hoe tegenwoordig veel meer erkend wordt dan vroeger zoals bijvoorbeeld de gevolgen die mensen ondervinden van een oorlog. Overigens moet men veel wel in het tijdsbeeld bekijken, dat de medische mogelijkheden vroeger nog niet zo ver waren als heden ten dage.
In ieder geval laat het boek goed zien wat de gevolgen van catastrofale gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een ramp op mensen, zowel psychisch, als lichamelijk kunnen zijn. Hoe men vroeger zocht naar zondebokken die de ramp hadden veroorzaakt en hoe men nu kijkt hoe men de mensen kan helpen om het te verwerken. Wat de gevolgen kunnen zijn als de slachtoffers niet of nauwelijks geholpen worden.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2020/08/het-mondiale-beschavingsproces-frank.html .

Reacties op: Hoe het mondiale beschavingsproces veranderde in de loop der tijden

1
Het mondiale beschavingsproces - Frank Hermans
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners