Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover van Audrey Hepburn Het Nederlandse meisje van Robert Matzen weet je meteen over wie het boek zal gaan. De titel spreekt voor zich. De subtitel geeft weer over welke tijdsperiode in het leven van Audrey Hepburn het boek gaat.
In het voorwoord spreekt een van de zoons van Audrey Hepburn liefdevol over zijn moeder en laat hij de auteur weten dat hij zijn moeder meer dan ooit mist dankzij hem. In de inleiding vertelt de auteur wat je van het boek kan verwachten. Het boek is opgedeeld in zes delen die elk, net als de hoofdstukken, een passende titel hebben waardoor je meteen weet waar het betreffende deel en het betreffende hoofdstuk over gaat.
Ondanks dat er al heel veel is geschreven over Audrey Hepburn en Arnhem en omgeving in de Tweede Wereldoorlog, heeft de auteur nieuwe feiten die niet of nauwelijks bekend zijn, weten te verwerken in dit boek zoals bijvoorbeeld waarom een oom van Audrey werd vermoord en hoe Audrey zich voelde toen ze zag dat er een Joods jongetje op de trein werd gezet. Uiteraard staat er heel veel in dat algemeen bekend is zoals bijvoorbeeld operatie Market Garden, maar daar valt niet aan te ontkomen bij dit soort boeken.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/12/audrey-hepburn-het-nederlandse-meisje.html .

Reacties op: Het verborgen leven van Audrey Hepburn

11
Het Nederlandse meisje - Robert Matzen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker