Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover van Taxipraat van Veerle Maebe krijg je meteen een idee waar het boek over zal gaan. De titel maakt nieuwsgierig, maar ook hier krijg je al een vermoeden waar het boek over zal gaan.
In Taxipraat van Veerle Maebe vertellen veertien taxichauffeurs over de leuke en minder leuke kanten van hun werk, over wat ze allemaal hebben meegemaakt, hoe een goede taxichauffeur moet zijn en hoe ze reageren in bepaalde situaties. Na het lezen van dit boek kan je alleen maar je petje afnemen voor de taxichauffeurs en besef je dat het beroep van taxichauffeur zwaar onderschat wordt. Hoe vervelend het ook is om te zeggen, maar dit beroep lijkt toch echt, zeker voor de nachttaxichauffeurs, een mannenberoep te zijn of je moet als vrouw op zijn minst aan boksen doen, want het is zeker geen beroep dat zonder gevaar is, het is echt een beroep waar je je mannetje moet kunnen staan als het nodig is. Dat laten de verhalen stuk voor stuk wel zien.
Het is aan te raden om een doos tissues bij de hand te hebben, want soms is het heel erg emotioneel zoals bijvoorbeeld het verhaal van een taxichauffeur die eens met een moeder, haar dochter en haar huisdier naar de dierenarts ging en de dag erna nog even naar die mensen is gegaan met een bijzonder cadeau voor het meisje.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/11/taxipraat-veerle-maebe.html .

Reacties op: Taxichauffeur is zoveel meer dan iemand die je van A naar B brengt

2
Taxipraat - Veerle Maebe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker