Hoe ons eetcultuur in de afgelopen zeventig jaar is veranderd

Anneke Visser Anneke Visser
5 mrt 2022

Bij het zien van de mooie cover van Van aardappel tot avocado van Klaartje Scheepers krijg je al een vermoeden van wat voor soort boek je gaat lezen. De titel spreekt al een klein beetje voor zichzelf. De subtitel geeft precies aan wat je van het boek kan verwachten. Het boek is heel erg mooi vormgegeven. De foto's maken het boek compleet.
In Van aardappel tot avocado van Klaartje Scheepers neemt de auteur je via drie keukens mee op tijdreis, van het allereerste nummer van de ALLERHANDE tot en met het kerstnummer 2020 van de ALLERHANDE. Het zijn de keukens van de grootmoeder van de auteur, de moeder van de auteur en auteur zelf en daarmee ook de keukens van de lezers. Na elke keuken volgt er een intermezzo, zoals bijvoorbeeld over koffie. Het boek laat heel goed zien hoe de Nederlandse eetcultuur in de loop van de jaren is veranderd, wat we zijn gaan eten en wat we inmiddels laten staan, hoe het blad in de loop van de jaren is veranderd, met zijn tijd is meegegaan, maar het gaat niet alleen over eten. Het boek laat ook zien wat er allemaal gebeurd is in al die jaren, hoe het gezinsleven is veranderd en hoe de rol van de vrouw is veranderd, hoe ons leven is veranderd, wat er zich in Nederland heeft afgespeeld, maar tegelijkertijd laat het ook zien dat de geschiedenis zich vaak op een andere manier herhaalt, zoals bijvoorbeeld de woningnood.

Lees verder op https://www.boekenblog-van-ann.nl/blog/2778500_van-aardappel-tot-avocado-klaartje-scheepers .

Meer recensies van Anneke Visser