Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Geen boek voor vrouwen, wel voor veel mannen

Anneke Visser 17 november 2023
Bij het zien van de mooie cover van De meeste regen valt ernaast van Niek Hendriks krijg je een somber gevoel, ondanks dat de mensen er wandelen, waar de mensen die alleen wandelen met hun eigen gedachten bezig zijn en het paartje dat wandelt vast over van alles wat hen bezighoudt aan het praten zijn. Je krijgt van de cover niet echt een indruk van wat je van het boek kunt verwachten. Ondanks dat, past de cover goed bij het boek, bij de gemoedstoestanden van de hoofdpersonen in de drie verhalen in het boek. De titel maakt je nieuwsgierig naar de verhalen in het boek.
De meeste regen valt ernaast van Niek Hendriks bestaat uit drie verhalen. Drie verhalen die zo op het eerste oog niets met elkaar van doen hebben. Bij het lezen van de eerste twee verhalen krijg je een vermoeden dat de dood een rode draad is die de drie verhalen bindt, maar het derde verhaal kent ook de dood in het verhaal, maar minder opzichtig dan de eerste twee verhalen. Wat zeker een rode draad in de verhalen is, is dat de drie hoofdpersonen van de drie verhalen worstelen met zichzelf en het leven, het gevoel dat ze gefaald hebben in het leven en daar, ieder op zijn manier, een oplossing voor denken te hebben.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2023/11/de-meeste-regen-valt-ernaast-niek.html .

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Anneke Visser