Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Geschiedenis van een voormalig eiland

Anneke Visser 22 april 2024
Bij het zien van de mooie cover van Het eiland van Anna van Eva Vriend zullen diegenen die bekend zijn met de geschiedenis van Schokland, meteen weten dat de foto op Schokland is gemaakt. Doordat de titel aangeeft dat het boek over her eiland van Anna gaat, verwacht je dat het Anna is die op de foto staat, maar dat blijkt helaas niet zo te zijn. Het is jammer dat men geen foto heeft geplaatst van Anna, omdat zij de hoofdpersoon in het boek is. De titel maakt je nieuwsgierig naar het verhaal. De subtitel geeft goed aan wat je kunt verwachten van het boek.
In Het eiland van Anna van Eva Vriend vertelt de auteur over de geschiedenis van Schokland. Anna is de hoofdpersoon. De auteur heeft haar familieverhaal proberen te achterhalen. Daarnaast heeft ze onderzocht hoe het voor de bewoners was om gedwongen van het eiland te verhuizen. Ze heeft niet alleen contact opgenomen met nazaten van de eilandbewoners, je komt ook te weten hoe het voor hen is om een nazaat van een eilandbewoner te zijn, maar ook met mensen die vanuit andere landen of een eiland zijn verhuisd, hoe dat voor hen was. Ze heeft het verhaal van diverse kanten bekeken.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2024/04/het-eiland-van-anna-eva-vriend.html .

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Anneke Visser

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?