Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De consequenties van de kloof

Anneke Visser 12 maart 2024
Bij het zien van de schitterende cover van Hoe de kloof tussen hoog en laag opgeleid ontstond van Bart Nooteboom wil je weten waar de coverfoto is genomen. De coverfoto doet vermoeden dat je een verhaal over de omgeving waar de foto is genomen gaat lezen, maar in dit geval gaat het daar niet over. De kloof is op een andere manier bedoeld. Het is mooi dat de coverfoto via de zijkant op de achterkant doorloopt. Toch was het beter geweest als men voor een foto van een school had gekozen, dat maakt voor de lezer duidelijker wat je van het boek kunt verwachten. De titel is erg goed gekozen. Je wordt als lezer nieuwsgierig naar waarom die kloof is ontstaan en hoe dat komt. De subtitel maakt je nog nieuwsgieriger naar het boek, je wilt weten wat de consequenties zijn.
In Hoe de kloof tussen hoog en laag en opgeleid ontstond van Bart Nooteboom vertelt de auteur hoe het kan dat er zo'n grote kloof is tussen hoog en laag opgeleid en hoe dat in het verleden was. Je verlangt terug naar de jaren dat er nauwelijks een kloof was tussen hoog en laag opgeleiden. Hij laat zien waarom theorie niet zonder praktijk kan, ook al denken steeds meer mensen van wel.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2024/03/hoe-de-kloof-tussen-hoog-en-laag.html .

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Anneke Visser