Hoe verschillend mensen met de dood omgaan
Laat je beseffen dat je sterven draaglijk moet maken
Je kunt het maar één keer doen van Barbara van Beukering doet je beseffen dat je jouw afscheid van het leven zo draaglijk mogelijk moet maken, niet alleen voor jezelf, maar zeker voor je nabestaanden zodat die er een 'goed' gevoel aan over houden.
De zoektocht naar sterven
In Je kunt het maar één keer doen van Barbara van Beukering gaat de auteur, nadat haar ouders zijn overleden, op zoek naar het grootste taboe in ons leven; sterven. Niemand wil er over praten, maar de auteur laat in dit boek zien hoe belangrijk het is om er juist wel over te praten en niet alleen als je oud bent, maar ook als je jong bent en vol in het leven staat. De auteur vertelt over haar eigen ervaringen die ze heeft meegemaakt met haar dierbaren die zijn overleden. Ze praat er over met zes deskundigen die hun ervaringen uit hun werk vertellen, hun persoonlijke ervaringen vertellen, die het soms niet met elkaar eens zijn over bepaalde onderwerpen zoals bijvoorbeeld euthanasie, hoe verschillend mensen dood gaan, maar ook wat ze vaak gemeen hebben, hoe zij de dood zien, hoe zij het liefst zouden willen sterven, wat het grootste verschil is tussen natuurlijke dood en euthanasie, wat er voor een arts bij komt kijken als ze euthanasie moeten doen, hoe het voor de nabestaanden is, het rouwproces en geven raad wat je het beste kan doen voordat je sterft, zodat je de nabestaanden niet met een vervelend gevoel achterlaat.
Lees verder op https://www.boekenblog-van-ann.nl/blog/2816394_je-kunt-het-maar-een-keer-doen-barbara-van-beukering .
De zoektocht naar sterven