Houdt je een spiegel voor
Lang leve ons is een boek dat iedereen zou moeten lezen, van rijk tot arm
Claudia de Breij weet in Lang leve ons precies de vinger op de gevoelige plek te leggen.
Antwoorden op belangrijke vragen
Claudia de Breij gaat in Lang leve ons op zoek naar we eigenlijk willen zijn, omdat ze het allemaal niet meer snapt en met haar vele anderen die dat gevoel hebben. Op diverse belangrijke vragen die ze zichzelf stelt geeft ze antwoorden en gaat er dieper op in zoals bijvoorbeeld in het stukje 'Moet dat allemaal van mijn belastingcenten?' waarin ze vertelt over het belang van kunst, maar ook hoe ze er zelf vroeger over dacht en hoe ze haar respect toont voor een oom van haar.
Via haar boek heeft ze brieven geschreven aan onder andere de juf, waarin ze haar vertelt hoe ze haar bewondert en waarin ze reageert op dat er geen meesters zijn volgens de diverse media. Ze haalt uit naar de politiek, hoe die het anders zouden kunnen doen. Ook naar de media haalt ze keihard uit, waarin vaak verkeerde termen worden beschreven. Ze verbaast zich over hoe sommige dingen geregeld zijn en komt met oplossingen daarvoor. Ze bespreekt diverse taboes zoals bijvoorbeeld over de seksuele revolutie, dat die weer eens vernieuwd moet worden. In dit boek wordt niets of niemand gespaard, de auteur spaart ook zichzelf niet.
Lees verder op https://www.boekenblog-van-ann.nl/blog/2821009_lang-leve-ons-claudia-de-breij .
Antwoorden op belangrijke vragen