Pikant

Anneke Visser 26 november 2025
Bij het zien van de cover, en het lezen van de titel van Lustige streken van Willem van Batenburg krijg je al een idee waar het boek over zal gaan. In de inleiding krijg je meer te weten over dit boek en over de auteur. Het is een boek met 14 pikante verhalen. Verhalen die je niet achterelkaar hoeft te lezen, je kunt ze ook in een willekeurige volgorde lezen.
Wat de verhalen allemaal gemeen met elkaar hebben, buiten dat ze pikant zijn, is dat ze heel erg goed opgebouwd zijn. De spanning is in elk verhaal goed opgebouwd om dan te eindigen met een verrassend eind en soms met een open eind zoals bijvoorbeeld het verhaal 'Elf jaar huwelijk'. De verhalen zijn op een vlotte beeldende manier geschreven waardoor je alles zo voor je ziet en beleefd. Sommige verhalen zijn wel een beetje op het randje zoals bijvoorbeeld het verhaal 'Het sprookje van de weduwe' waarbij je je kan afvragen of dat niet net te ver is gegaan. Het eind is goed, maar het verhaal van Marcel is toch wel een beetje erg pervers, gaat zelfs te ver. Dat had ook wel minder gekund. Vanwege spoilergevaar kan ik niet zeggen wat ik bedoel, dat mogen jullie zelf gaan lezen.

Lees verder op https://www.boekenblog-van-ann.nl/blog/2846427_lustige-streken-willem-van-batenburg .

Meer recensies van Anneke Visser