De Seizoensproeven
De seizoensproeven zijn aangebroken en het is aan Ayla om haar koninkrijk Zomer te verdedigen tegen de andere koninkrijken. Maar verraad loert om de hoek, intriges nestelen zich in ieders hoofd, krachten worden bespeeld…Zal Ayla vurig genoeg blijken om al deze krachtige onvoorspelbaarheden van de Seizoensproeven te overwinnen?
Ik luisterde De Seizoensproeven nadat hij al veel te lang stond te verstoffen in mijn kast. Waarom dat hij daar al zolang stond? Geen idee, want hij was echt het luisteren waard.
Het verhaal van hoofdpersonage Ayla komt al vlug op gang. Ik zat snel mee in het verhaal, en was vlot mee in de verhaallijn en personages (wat bij fantasy soms nogal een uitdaging kan zijn). Ayla is een liefdevol ietwat naïef hoofdfiguur die met vallen en opstaan leert hoe haar mannetje te staan tegenover de andere kandidaten.
En hoe kan het ook anders, de enemies to lovers trope is ook in De seizoensproeven overduidelijk aanwezig, al liep het niet helemaal zoals ik het voorspeld had.
Mijn nieuwsgierigheid werd telkens weer door het verdere verloop van De Seizoensproeven geprikkeld waardoor ik steeds verder wilde luisteren naar het vervolg. Hoewel er enkele keren gebeurtenissen in de verhaallijn mij net iets te bekend in de oren klonken uit andere fantasyverhalen, was het zeker niet storend.
De Seizoensproeven is door het aangename spanningsniveau prima stof voor een young adult fantasy film. Let wel op, er is een knoert van een cliffhanger. Verrassend voor mij, want ik had er geen idee van dat dit een reeks was. Balen, maar wel heel veel zin in het tweede deel.