The Otherwhere Post
Sinds Maeve's vader zeven jaar geleden de schuld kreeg van een tragische brand, is hij verdwenen. Door de brand raakte Maeve gescheiden van alles waar ze vertrouwt mee was, en leeft nu het leven van een nomade, vervuld van wanhoop om een manier te vinden naar de andere wereld te reizen.. Wanneer ze een anonieme betoverde brief in haar bezit krijgt is ze vastbesloten om de afzender en de inhoud van de brief te achterhalen. Ze bemachtigd een plaatsje in The Otherwhere Post, een magische school waar ze met enkele anderen de kunst van scriptomantie -brieven betoveren- kan leren. Maar er is duidelijk iemand niet blij met de vorderingen die Maeve in haar onderzoek maakt. Levensgevaarlijke dreigbrieven duiken op en dreigen niet alleen een eind te maken aan Maeve's zoektocht.
In The Otherwhere Post werd ik meegenomen in het leven van Maeve, een erg aangenaam, loveable personage dat zich van haar dapperste kant laat zien.
Een krachtige jonge vrouw die zich een weg baant doorheen het onrecht dat haar vader werd aangedaan, met risico op eigen leven.
Waar het eerste deel van het verhaal me nog niet helemaal meenam, deed het tweede deel dat wel. Vanaf een bepaald moment was het boek haast niet weg te leggen en werd ik helemaal meegesleept in de sterke verhaallijn. Een verhaallijn die me aanspreekt en goed in elkaar zit. Spanning, liefde, magie, mysterie, vriendschap…een slow burn romance. Een lezer als ik heeft echt niet meer nodig.
Voor mij scoort The Otherwhere Post beter als Emily J. Taylor's vorige boek Hotel Magnifique, dit verhaal ligt me meer en wist mij dan ook heel aangenaam te verrassen.
3,5*
3,5*