Jacob vecht terug.

Jacob – Satu Rämö
ISBN – 9789026370540
Nederlandse vertaling – Annemarie Raas
Uitgever – Ambo/Anthos

Er is een lijk gevonden van een man bij een zalmkwekerij.
Met tussenpozen worden er meer slachtoffers gevonden.
De manier waarop de slachtoffers zijn vermoord doet men denken aan een IJslands Kerstrijmpje.
Ze hebben alleen geen idee wie er achter zit.

In het eerste deel zijn de zusjes Rosa en Björk van Hildur vermist geraakt toen ze uit school kwamen.
Hildur die inmiddels rechercheur is heeft na jaren haar zus Björk terug gevonden. Alleen heeft ze geen idee waar Rosa is.

Jacob is geëmigreerd vanuit Noorwegen naar IJsland om zich aan te sluiten bij de politie in Isafjördur.
Na veel problemen met zijn ex vrouw heeft hij amper contact met zijn zoon.
Hij mag videobellen met Mathias maar steeds wordt dit verpest door zijn ex Lena.
Jacob krijgt te horen dat Lena gaat verhuizen naar Finland wat in zijn voordeel is . Hij spreekt de taal.
Na jaren lange frustraties wil hij in Finland de voogdij aanvechten omdat hij bang is het contact te verliezen met zijn minderjarige zoon Mathias.
Dan wordt Jacob in Finland beschuldigd van moord.
Hij vraagt aan Hildur of zij hem kan helpen.

Met veel plezier en spanning heb ik alle drie de delen gelezen over het wel en wee van Hildur en Jacob.
Ik kreeg de eer om het derde deel “Jacob” te lezen via Anbo/Anthos in ruil voor een recensie.
-In het boek wordt de Perlan vermeld in Reykjavik. Op mijn profielfoto sta ik op de Perlan-.

Rotterdam, 18 augustus 2025
Annemarie van de Kuilen